T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / TUFANBEYLİ - Tufanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

Verimli ders çalışma yöntem ve  metotları

Sınav; belirli bir alanda bilgi düzeyini ölçmek için oluşturulmuş bir sistemler bütünüdür. Ülkemizde her kuruma ve okula girerken adaylar belirli sınav aşamlarına tabii tutulur. Bu sınavlardan başarılı olmak için öncesinden ciddi bir hazırlık yapmak gerekir. Tabi ciddi bir hazırlık derken gün boyu  ders çalışmak değil tabiki , yerinde ve bir plan dahilinde çalışmak sınavlardaki başarı oranımızı arttıracaktır. Peki planlı ders çalışmaktan kastımız nedir ? Planlı çalışmak günün belirli bölümlerinde derse  verimli olacak şekilde çalışmaktır. Burada bizler verimli ders çalışma hakkında bir kaç bilgilendirici notlar paylaşacağız.

1)  Öncelikle bir amacımızın olması gerekmektedir. Bu sınava neden çalışmalıyım ve bu sınav sonucunda nereye gitmk istiyorum gibi soruları kendimize sorarak amacımız belirleyebiliriz. Hem ne derler bilirsiniz gideceği limanı bilmeyen gemiye hiç bir rüzgar yardım etmez.

2)  Kendinize ait bir çalışma planı oluşturun . Hangi gün hangi derse çaılşacaksınız bunu bildiğiniz zaman stresinizde azalacaktır.

3) Çalışma ortamınızı düzenleyin .Çok dağınık alanda çalışmak,loş bir ortamda çalışmak,çok soğuk yada çok sıcak bir alanda çalışmak verimliliğinizi düşürecektir.

4) Çalışmanızı engelleyen unsurları ortadan kaldırın. Örnek verecek olursak uykusuz olamnız ,aç olmanız veya hasta olmanız gibi nedenleri en az seviyeye indiri.

5) Ezber yapmaktan kaçının . Dersi ezberlemekten ziyade öğrenmeye gayret gösterin .

5) Yazarak çalışmak hatırlamayı kolaylaştıracağı gibi unutmayı da azaltacaktır. Ne demişler söz uçar yazı kalır.

6) Kendinizi ödüllendirin . Bir plan dahilinde gittiğiniz zaman elde ettiğiniz başarılar sonucunda kendinizi ödüllendirmek motivasyonunuz arttıracaktır.

                                    VE ŞUNU UNUTMAYIN Kİ NE ZAMAN İHTİYACINIZ OLURSA REHBERLİK SERVİSİNE UĞRAYABİLİRSİNİZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.10.2023 - Güncelleme: 10.10.2023 11:30 - Görüntülenme: 58
  Beğen | 5  kişi beğendi