ADANA / TUFANBEYLİ - Tufanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tufanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi

CUMHURİYET MAH. ÜVEYİK PINARI CAD. NO 6/1 İÇ KAPI NO 1 TUFANBEYLİ / ADANA
Vizyon
Bizler; öğrencilerimizi çağdaş eğitim teknolojilerini kullanan, demokratik katılımı uygulayan, farklılıkları ile övünen, toplumun sürekli değişen ihtiyaç ve beklentilerine yanıt veren öğrenciler yetiştiririz. Ayrıca yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde, çağdaş bilgilere ulaşabilen, dünyada eğitim alanındaki gelişmelere ayak uydurabilen ve üst öğrenime bu donanımla gidecek bireyler olarak yetiştirmek; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak; bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak; okul çevresine Eğitim, Öğretim, Bilim ve Kültür alanlarında bilgiye ulaşma ve kullanma olanağı sunmak için varız.
Misyon
Ülke düzeyinde kaliteli eğitim veren, gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgi odağı haline gelmiş, çağdaş bir eğitim ve kültür merkezi olmak. İSTİYORUZ Kİ; * Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin * Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. *Okulumuzda hem öğretenler, hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. * Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.
Başarılar
2012 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans, 4´ü ön lisans progamına yerleşmiştir. 2013 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans, 10´u ön lisans programına yerleşmiştir. 2014 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans, 3´ü ön lisans programına yerleşmiştir. 2015 yılında mezun olan öğrencilerimizden 4´ü lisans, 9´u ön lisans programına yerleşmiştir. 2016 yılında mezun olan öğrencilerimizden 10´u lisans, 13´ü ön lisans programına yerleşmiştir. 2017 yılında mezun olan öğrencilerimizden 6´sı lisans, 7´si ön lisans programına yerleşmiştir. 2018 yılında mezun olan öğrencilerimizden 4´ü lisans, 10´u ön lisans programına yerleşmiştir. 2019 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans, 7´si ön lisans programına yerleşmiştir. 2020 yılında mezun olan öğrencilerimizden 1´i lisans, 5´i ön lisans programına yerleşmiştir. 2021 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans programına yerleşmiştir. 2022 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans 6´sı ön lisans programına yerleşmiştir.
Sabah 08:30-12:30 Öğle: 13:30-15:50
Katı Yakıt Kalorifer ile ısınmaktadır.
Ulaşım
Tufanbeyli´ye Adana´dan Tufanbeyli Koop ve Anadolu Turizm arabaları ile yaklaşık 4 saatlik yolculuktan sonra ulaşılmaktadır.
Servis Bilgisi
Taşımalı eğitim kapsamında 13 Adet Servis ile lise ve ortaokul öğrencilerimiz taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri
Tufanbeyli merkez denizden 1450 m yüksekliğinde olup karasal iklim hüküm sürmektedir. Kış aylarında kar yağışı görülmektedir.
İl merkezine 192 km uzaklıkta olup ilçe merkezindedir.
9. Sınıf = 21 10. Sınıf = 31 11. Sınıf = 23 12. Sınıf = 12
Taban-Tavan Puan Bilgileri
9. Sınıf = Sınavsız (Taban Puan Yok) 10. Sınıf = Sınavsız (Taban Puan Yok) 11. Sınıf = Sınavsız (Taban Puan Yok) 12. Sınıf = Sınavsız (Taban Puan Yok)
Okulun Sınav Başarı Durumu
2012 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans, 4´ü ön lisans progamına yerleşmiştir. 2013 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans, 10´u ön lisans programına yerleşmiştir. 2014 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans, 3´ü ön lisans programına yerleşmiştir. 2015 yılında mezun olan öğrencilerimizden 4´ü lisans, 9´u ön lisans programına yerleşmiştir. 2016 yılında mezun olan öğrencilerimizden 10´u lisans, 13´ü ön lisans programına yerleşmiştir. 2017 yılında mezun olan öğrencilerimizden 6´sı lisans, 7´si ön lisans programına yerleşmiştir. 2018 yılında mezun olan öğrencilerimizden 4´ü lisans, 10´u ön lisans programına yerleşmiştir. 2019 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans, 7´si ön lisans programına yerleşmiştir. 2020 yılında mezun olan öğrencilerimizden 1´i lisans, 5´si ön lisans programına yerleşmiştir. 2021 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans programına yerleşmiştir. 2022 yılında mezun olan öğrencilerimizden 2´si lisans 6´sı ön lisans programına yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Mezun Olan:22 Sınava Giren: 19 Barajı Geçen: 4 Tercih Yapan: 2 Tercih Yapmayan: 2 Tercihe Yerleşen: 2 Yüzdelik Başarı: % 10,52
Diğer Hususlar
Okulumuz sosyal medya adersleri: https://facebook.com/tufanbeylihl https://twitter.com/tufanbeyliihl https://instagram.com/tufanbeyliihl https://youtube.com/tufanbeyliihl